Verantwoordelijkheid in eigen proces bijbrengen
Niets Gevonden
Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op
Verantwoordelijkheid in eigen proces bijbrengen
Bezoekadres
Kindcentrum Van den Bergh
Gerard Doustraat 125
3781 EJ Voorthuizen
Postadres
Postbus 14
3780 BA Voorthuizen
telefoon: 0342-471519
e-mail: info.bg@pcogv.nl
Continurooster
Maandag
08.30 – 14.30 uur
Dinsdag
08.30 – 14.30 uur
Woensdag
08.30 – 12.30 uur
Donderdag
08.30 – 14.30 uur
Vrijdag
Groep 1 t/m 4: 08.30 – 12.30 uur
Groep 5 t/m 8: 08.30 – 14.30 uur
De kinderen van groep 1/2 mogen vanaf 8.20 uur in de klas worden gebracht door de ouders. Om 8.30 uur begint de schooldag.
Groep 3 t/m 8
De eerste bel gaat om 8.25 uur, waarbij de kinderen naar binnen gaan zodat als de tweede bel gaat om 8.30 uur er met de lessen begonnen kan worden.
BSO:
Maandag
14.30 – 18.00 uur
Dinsdag
14.30 – 18.00 uur
Donderdag
14.30 – 18.00 uur
Tijdens de vakanties is de BSO van 7:30 – 18:00 uur open. (Locatie De Spreng Barneveld)
LRK-nummer:
Door te klikken op het LRK nummer komt u op de site waar alle GGD rapporten staan.
VSO:
Maandag
07.30 – 08.30 uur
Dinsdag
07.30 – 08.30 uur
Donderdag
07.30 – 08.30 uur
Klik hier voor een vrijblijvende rondleiding en kennismakingsgesprek. Na het gesprek kunt u zich officieel aanmelden.
Basisonderwijs
Op kindcentrum Van den Bergh werken allemaal mensen met passie voor kinderen en lesgeven. Wat drijft ons in het werk? Met elkaar hebben we vier kernwaarden geformuleerd: Vertrouwen, betrokkenheid, creativiteit en verantwoordelijkheid.
Vertrouwen:
Ontwikkeling begint bij vertrouwen. Samen met de leerling en ouders de beste route bepalen voor iedere leerling en steeds weer de motivatie van de leerlingen prikkelen. Een kind heeft (zelf)vertrouwen nodig om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. We stimuleren het vertrouwen van de kinderen in zichzelf door ze ruimte te geven zich te ontwikkelen. Vertrouwen krijgt een kind immers door dingen te doen die hij kan en doordat hij/zij steeds een stapje verder wordt uitgedaagd. Vertrouwen geven, is vertrouwen krijgen. Dat zien we ook terug in de basisafspraak van de Kanjertraining: We vertrouwen elkaar. De relatie tussen school en ouders is er ook één van wederzijds vertrouwen in het gebruiken van elkaars kennis en kunde rondom het kind.
Betrokkenheid:
De filosoof Confucius zegt:
´Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.´
Betrokkenheid bij je eigen leerproces is voor ons een belangrijk uitgangspunt in het onderwijs dat wij bieden. We stimuleren daarom actieve betrokkenheid van kinderen tijdens de les door het gebruik van verschillende werkvormen en te werken in niveaugroepen. Wij willen het kind achter de leerling zien en samen, met ouders en team, de leerling tot volle bloei laten komen. Daarom zijn ouders en school partners als het gaat om het welbevinden en de ontwikkeling van de kinderen. Maar ook de leerling zelf is betrokken bij dat aspect van welbevinden: de leerlingen leren naar elkaar om te zien, te luisteren naar elkaar en verbinding te zoeken.
Creativiteit:
Leren doe je op vele manieren. Oplossingen zoeken, strategieën bedenken, uitproberen en vallen en opstaan horen daarbij. Wij bieden daarom een brede, uitdagende leeromgeving waarin volop geëxperimenteerd en samengewerkt kan worden. Dit doen we o.a. met behulp van thema’s, creatieve opdrachten en coöperatieve werkvormen. We brengen de kinderen vaardigheden bij die ze daarbij kunnen inzetten. Denk aan: kritisch luisteren, probleemoplossend denken, ICT-geletterdheid, creativiteit, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken We stimuleren daarmee het creatief denkvermogen om zelf tot oplossingen te komen. Leerkrachten worden daarom ook blijvend uitgedaagd om creatief te zijn in hun onderwijsaanbod om zo aan te kunnen sluiten bij de onderwijsbehoeften van hun leerlingen.
Verantwoordelijkheid:
Als team zijn we met elkaar verantwoordelijk voor alle leerlingen bij ons op school en geven de leerlingen iedere dag een nieuwe kans. Dat doen we vanuit plezier, betrokkenheid, onze kennis en gedrevenheid. We geven de kinderen de verantwoordelijkheid die ze aankunnen: voor hun eigen werk, hun eigen gedrag en laten ze medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. Leerkrachten en ouders werken daarin nauw samen. Zij zijn immers samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het welbevinden van de leerlingen.
Onze christelijke identiteit
Voor ons geloof in een betere wereld is de Bijbel onze inspiratiebron. Dagelijks is dat het uitgangspunt van ons handelen. We openen en sluiten de dag met gebed. Er worden Bijbelverhalen verteld en daarbij passende christelijke liederen gezongen. We besteden ook veel aandacht aan de christelijke feestdagen.
We stimuleren de kinderen in het licht van de Bijbelse boodschap na te denken over wat ze zelf doen en wat er in de wereld om hen heen gebeurt. We willen onze identiteit in ons voorbeeldgedrag doorgeven. Er over praten doen we als kinderen daaraan toe zijn. Christelijk onderwijs betekent voor ons kleur bekennen. We leren de kinderen de Bijbelse waarden en normen kennen, begrijpen en toepassen. Vanuit het besef dat ieder mens waardevol en uniek is, leren we de kinderen elkaar en anderen te respecteren.
Ieder mens is uniek en waardevol
Vanuit onze christelijke overtuiging geven wij onderwijs, gericht op het volgen en begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandig denkende en handelende mensen met besef van normen en waarden.
Extra ondersteuning of uitdaging:
Wij proberen binnen onze mogelijkheden zoveel mogelijk tegemoet te komen aan wat deze leerlingen nodig hebben. Doordat we werken met leerlijnen sluit ons onderwijs goed aan bij de eigen ontwikkeling van de kinderen. Zo komen alle talenten en onderwijsbehoeften aan bod. Met zowel voldoende mogelijkheden voor meer- en hoogbegaafde kinderen als voor kinderen die wat extra nodig hebben. Dat draagt bij aan autonomie en eigenaarschap.
Een passend aanbod
Met verreweg de meeste kinderen op kindcentrum Van den Bergh gaat het goed. Het leren en de persoonlijke ontwikkeling verlopen voorspoedig, kortom geen zorgen dus. Toch kan het ook voorkomen dat dit minder soepel gaat en een kind extra ondersteuning of juist extra uitdaging nodig heeft om tot een adequate ontwikkeling te komen. Op basis van onze deskundigheid weten we wanneer het nodig is om aanvullende expertise in te zetten. Deze expertise kan intern beschikbaar zijn, maar ook geleverd worden door een van onze samenwerkingspartners. Ouders zijn onmisbare partners in dit proces.
We hebben een beleidsplan meer- en hoogbegaafdheid. We bieden structureel, zo passend mogelijk, aanbod aan deze groep leerlingen. Daarnaast hebben we een Plusklas in Barneveld, waar kinderen een dagdeel per week naar toe kunnen gaan.
Hoe een kind zich ‘gemiddeld’ ontwikkelt en hoe wij daar op aansluiten is terug te vinden in onze ‘ontwikkellijn’.
Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op
Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Een deel van de kosten van kinderopvang wordt vergoed. Zo maakt de overheid het voor ouders financieel mogelijk om werk en zorg te combineren. Voorwaarden kinderopvangtoeslag Je ontvangt alleen kinderopvangtoeslag als je […]
Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ontwikkelingen binnen het kindcentrum. In deze nieuwsbrief vindt u actuele nieuwsberichten, de agenda voor de komende maand en diverse mededelingen.